Cleopatra slot

 

Nyt on kyseessä todellinen klassikkopeli, eli IGT:n Cleopatra. Tämä legendaarinen slottihan tunnetaan jo peliautomaattien ajalta, jolloin netistä ei ollut kukaan koskaan kuullutkaan. Cleopatra on todellakin kestänyt aikaa ja säilyttänyt suosionsa kaikki nämä vuodet; siitäkin huolimatta, että se on saanut myös runsaasti jatko-osia. Alkuperäinen toimii aina. Viime vuosina pelistä on tehty myös mobiiliversio, joten vanhoja muistoja pääsee verestämään – ja uusia fiiliksiä hankkimaan – myös moderniin tapaan.

Klassisuudestaan huolimatta Cleopatra ei ole tarkoitettu vain nostalgiannälkäisille, sillä se on toimiva slotti aivan nykystandardeillakin mitattuna. Kyseessä on nopeatempoinen ja viihdyttävä peli. Ilmaisia kierroksia voi saada parhaimmillaan yhdellä kertaa jopa 180 ja kaikki bonuspyöräytysten aikana saadut voitot kolminkertaistetaan. Jackpotin saa viidellä Cleopatra-symbolilla. Kannattaa tarkistaa minkälaista versiota pelaa, sillä vanhemmissa tuotoksissa jackpot on aina 10 000 kolikkoa, mutta joissakin uudemmissa versioissa on mukana myös progressiivinen jättipotti. Silloin voittopotti voi olla huomattavastikin tätä suurempi.

Cleopatra on paitsi korkea-arvoisin symboli, myös slotin wild, joka auttaa voittoyhdistelmien muodostamisessa. Se voi edustaa mitä tahansa symbolia, scatteria lukuun ottamatta. Scatterithan ovat sitten puolestaan tie bonustoimintoihin, joten myös niiden ilmestymistä kiekoille kannattaa odottaa. Scattereissa on kuvattuna sfinksi – tarkemmin sanottuna se kaikista kuuluisin Gizan sfinksi, joka sijaitsee Gizan pyramidien vieressä. Sen tarkkaa rakennusajankohtaa ei tiedetä, mutta arviolta tämä historiallinen aarre on valmistunut 2500 eaa. Keloilla pääsee toki tutustumaan myös muuhun ajan esineistöön.

Panokset ja voittolinjat

Klassikkopelin ollessa kyseessä, ei liene suurikaan yllätys, että Cleopatran kiekkorakenne on varsin perinteinen. Kiekkoja on viisi kolmessa rivissä. Voittolinjoja on yhteensä 20. Tavoitteena on saada aktiiviselle voittolinjalle mahdollisimman monta samaa symbolia. Cleopatra itsessään on kaikista korkea-arvoisin merkki ja samalla myös wild. Eli se voi korvata kaikki muut symbolit paitsi scatterin, ja auttaa näin pelaajaa muodostamaan voittoyhdistelmiä. Scatterissa on kuvattuna puolestaan sfinksi ja se on väylä pelin bonustoimintoihin. Näihin palaamme tarkemmin vielä myöhemmin.

Cleopatrassa voi panostaa mukavan laajalla skaalalla. Minimipanos on vain 20 senttiä ja maksimipanos on 100 euroa. Voittolinjojen määrää voi säätää Lines-painikkeesta ja kolikon arvoa Line Bet -kuvakkeesta.

Ulkoasu ja teema

Cleopatran ulkoasussa on ihanaa vanhanajan tunnelmaa ja se on mukavalla tavalla värikäs. Koska kyseessä on egyptiläisteemainen peli, nähdään kiekoilla muinaiseen Egyptiin sijoittuvaa esineistöä ja symboliikkaa, kuten esimerkiksi Horuksen silmä ja pillerinpyörittäjä-kovakuoriainen. Lisäksi mukana on pelikorteista tuttuja kirjain- ja numerosymboleja aina yhdeksiköstä ässään. Cleopatra itse on oikeutetusti korkea-arvoisin symboli ja kannattaa huomata, että se on yhtäaikaisesti myös wild. Scatterissa on kuvattuna puolestaan Sfinksi.

Slotin äänimaailma kuulostaa aluksi hieman oudolta, mutta siihen totuttua huomaa, että se itseasiassa sopiikin pelin taustalle vallan mainiosti. Ja jos äänet alkavat häiritä, voi ne luonnollisesti aina mykistää. Siihen nähden, miten vanhasta kolikkopelistä on kyse, Cleopatran visuaalinen ilme näyttää jopa ihmeen tuoreelta ja modernilta.

Bonustoiminnot

Mitäpä olisi kunnon kolikkopeli ilman bonustoimintoja? Eipä juuri mitään, ja onneksemme Cleopatrakin hemmottelee pelaajiaan muutamalla hyvinkin näppärällä ekstralla. Pelissä saa ilmaisia kierroksia aina kun onnistuu keräämään kiekoille vähintään kolme scatteria. Scatterin tunnistaa siitä, että siinä on kuvattuna sfinksi – tuo Egyptin kuuluisa monumentti. Scatterit voivat sijoittua minne tahansa keloilla. Palkkiona on aina 15 ilmaiskierrosta. Mikä parasta, niitä voi kerätä lisää myös ilmaisten pyöräytysten aikana. Maksimi on kaiken kaikkiaan huikeat 180 extrakierrosta. Ilmaiskierrokset ovat siinä mielessä poikkeuksellisen palkitsevia, että kaikki niiden aikana saadut voitot kerrotaan kolmella. Vaikka Cleopatran bonustoiminnot voivat jäädä numeromääräisesti tarkasteltuna varjoon nykypeleistä, laatu korvaakin sitten määrän.

Hyvät puolet

Kuten edellä on jo todettu, Cleopatra on onnistunut säilyttämään suosionsa ajan saatossa – ja tähän on kyllä olemassa perusteltuja syitä. Slotti toimii mainiosti, pelaaminen on sujuvaa, nopeatempoista ja hyvin viihdyttävää. Bonukset pitävät pelaajan mielenkiinnon taatusti yllä ja tuovat lisäjännitystä kelojen pyörittämiseen Suhteellisen helposti aktivoituvia ilmaiskierroksia voi saada parhaimmillaan jopa 180 kappaletta yhdellä kertaa. Extrakierroksilla saadut voitot triplataan aina – mikä on sangen hyvin, jopa moniin nykypeleihin verrattuna. Panostusskaala on mukavan laaja, joten Cleopatra sopii monenlaisille pelaajille. Automaatti ei ole jämähtänyt historiaan siinäkään mielessä, että siitä on julkaistu myös mobiiliversio. Cleopatra ei ole siis suunnattu vain nostalgiankaipuisille, vaan myös uusien rahapelaajien kannattaa tutustua siihen.

Huonot puolet

Cleopatra on klassikkopeli, mikä näkyy myös sen visuaalisessa ilmeessä. Peliltä on siis turha odottaa sellaisia huikeita grafiikoita tai villejä animaatioita, joita uusimmissa sloteissa voidaan tarjota. Pelin äänimaailma ei välttämättä miellytä kaikkia. Klassisuus näkyy myös perinteisessä viiden kiekon ja kolmen rivin kelarakenteessa sekä siinä, että ekstrat rajoittuvat ilmaiskierroksiin ja voittokertoimiin. Esimerkiksi mitään erillistä bonuspeliä ei slottiin sisälly. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole mikään puute, sillä tässäkin tapauksessa yksinkertainen voi olla kaunista. Ilmaiskierrokset ja voittokertoimet ovat kuitenkin juuri ne asiat, joita suurin osa kolikkopelaajista haluaakin, eikä ne missään nimessä häviä palkitsevuudessaan moniin nykypeleihinkään nähden. Cleopatran parissa voi keskittyä siihen olennaiseen eli pelaamiseen.

Yhteenveto

Cleopatra on yksi legendaarisimmista kolikkopeleistä, jota on päässyt pelaamaan jo kauan mekaanisena peliautomaattiversiona. Se on peliyhtiö IGT:n käsialaa ja onnistunut ylläpitämään suosionsa kaikki nämä vuodet. Jos kaipaat nostalgista tunnelmaa klassikkopelin parissa, tartu ihmeessä tähän mahdollisuuteen.

Cleopatra sopii erityisen hyvin myös kaikille aloitteleville rahapelaajille, sillä se on hyvin simppeli ja nopeasti haltuun otettava kolikkopeli. Myös kokeneemmat konkarit viihtyvät varmasti pelin parissa, sillä siinä on hyvät bonustoiminnot. Ilmaiskierroksia voi saada yhdellä kertaa jopa 180 kappaletta ja kaikki ilmaiskierroksilla saadut voitot triplataan. Cleopatra istuu monenlaisille pelaajille myös laajan panostusskaalansa ansiosta. Pelistä pääsee nauttimaan jo 20 sentin kierrospanoksella ja halutessaan panostaa voi peräti 100 euroa per pyöräytys. Kokeile sinäkin!